reede, 19. detsember 2014

19. detsember: So kiss me on this cold December night ehk 10 romantilist komöödiat jõuluajaks

Sel aastal otsustasin kirja panna romantilised jõulufilmid. Või noh, pühadega seotud filmid siis. Osasid neist näeb suurel pühadeajal ka telekast, mõnda juba homme. Kui teile romantilised komöödiad üldse ei istu, siis võite endale sobiliku filmi leida eelmise aasta nimekirjast. Nüüd aga filmide juurde.

Kas teie arvates on hea mõte maksta kellelegi, et nad siis su peret mängiks? Drew arvates on. Normaalne inimene saab aga aru, et see lõhnab katastroofi järele. Paljud näitlejad on meile tuttavad ning vahel tekib küsimus, miks nad selle osa vastu võtsid. Siiski pole see film pooltki nii hull kui mõned arvavad. Film on täpselt samasugune nagu selle peategelane - tüütu ja kõike üle võlli keerav.

See pole küll romantiline komöödia, aga komöödia on see sellegipoolest. Romantikat jagub ka. Pealegi, kes suudaks Hoffile ära öelda ;) Liigagi palju jõule ja klišeesid ja tegevust, aga miski selle filmi juures köidab. Võib-olla on see pereema närvivapustus? Või Hoffi tegelaskuju motiivide ilmsiks tulek, mis suudab oma etteaimatavuses siiski liigutada.

See ei ole nüüd otseselt jõulufilm, aga mis siis. Alguses on jõulud ja lõpus on jõulud, see et vahepeal terve aastaring täis saab, pole tähtis. Mulle meeldib peategelane, sel näitlejannal on natuke tüütu hääl. Fran Drecherile jääb küll alla, aga närvidele võib käia sellegipoolest. Närvidele käib ta ka härra detsembrile, aga õnnelik lõpp on sellegipoolest garanteeritud ;)

Tegu pole jällegi jõulufilmiga. Sündmused leiavad aset tänupüha nädalavahetusel, peale mida algab "ametlikult" jõuluaeg. Isegi maja kaunistatakse enne filmi lõppu ära. Peresündmused võivad tüütud olla, eriti siis, kui ema sult ei tea mida ootab. Kui meie kangelanna jääb ilma nii tööst kui kihlatust, siis palkab ta kellegi üheks nädalavahetuseks oma kihlatut mängima. Siis juhtub aga paratamatu ning
ta armub oma libakihlatusse.

Teate ju küll, et kõik jõulusoovid tuleb kirja panna ning see kiri siis põhjapoolusele jõuluvanale saata. No, kaubamaja jõuluvana kirjakast sobib sama hästi. Mis aga saab siis, kui su soovid hakkavad täide minema? Kahjuks mitte just täpselt nii, nagu sa soovinud oleksid, aga oma viga, et asju nii täpselt ei kirjeldanud. Pole põhjust muretsemiseks, lõpuks saab ka meie peategelane kõik, mida ta tegelikult ka tahab.

Kolme aasta jooksul pole Brad ja Kate jõule perega veetnud. Kui nad aga järjekordse valega lausa televisioonis vahele jäävad, siis pole neil lihtsalt mingit võimalust perede eest peitu pugeda. Nii peavadki nad veetma neljad jõulud ühe päeva jooksul. Asi on üsna katastroofiline ning enne päeva lõppu jõuavad nad lahku minna. Kuna aga õnnelik lõpp on selliste filmide puhul kohustuslik, siis lepivad ka meie loo kangelased ära.

Chris oli keskkoolis kiindunud oma parimasse sõpra, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Kui ta 10  aastat hiljem uue mehena kogemata oma kodulinna satub, tekib tal plaan friendzone'ist välja murda. See aga ei suju sugugi nii lihtsalt, kui ta lootnud oli. Üks jabur olukord ajab teist taga ning Jamie paistab eelistavat konkurenti. Kõige koomilisemad stseenid on enamasti Anna Farise mängitud lauljaga. Nii absurdsed asjad lihtsalt ajavad naerma, pole midagi teha.  

Meie kangelanna saab äkitselt assistendist toidukriitikuks ning peab oma esimese artikliga kõik pahviks lööma. Raske on aga keskenduda toidule ja sellest kirjutamisele, kui sinu juures peatub su liiga heatujuline ning sinu suhtes kriitiline ema. Nii ei jäägi tal muud üle, kui et ühe noore kokaga kokkulepe sõlmida. Nimelt lubab ta väikeses restoranis toitu maitsmas käia, kui mees ta ema välja viib. Nii tekibki suhete sasipundar, mille kõrvalt naine oma artikli sootuks unustab...

See on hea, see on tõesti hea. Kui tuleb lõpuks aeg kohtuda oma kirjasõbraga, kellega oled 13 aastat kirju vahetanud, siis võid natuke närvis olla küll. Mis aga teha siis, kui sa oma kirjasõbrale enda pildi asemel oma sõbra pildi saatsid? No siis saadad oma sõbra ka sellele kohtumisele. Asjad muutuvad kiiresti väga keeruliseks ja väga naljakaks. Lõpuks aga leiab igaüks oma, sest see on ju ikkagi "naistekas".

Tunnistan ausalt, et see on üks vähestest romantilistest komöödiatest, mis mulle ka tegelikult meeldib. Mida teha, kui sa kogu aeg üht ja sama päeva läbi elad? Nagu ikka, tuleb peategelasel midagi muuta, et siis elu jälle rööbastesse saada ning hommikul ikka uues päevas ärgata. Selline südamlik ja naljakas ja kohati ajuvaba jõulufilm. Kerge meelelahutus selle kõige paremas mõttes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar