reede, 6. detsember 2013

6. detsember: and presents under the tree ehk 10 võimalikku kingitegija ohtu

Lähenevate pühade puhul üritasin kirja panna mõned komistuskivid, mis võivad teistele kinke tehes saatuslikuks saada. Muidugi pole kõik absoluutselt must ja valge ning nii mõnigi nimekirjas figureeriv asi võib mõnele kingisaajale meeldida.

10. Kinkekaardid
Jah, vahel tõesti ei tea, mida teisele kinkida, ning just siis ongi kiusatus kinkekaardi näol suur. Muidugi võib ju teisele ümbriku või kaardi vahel sellise toreda üllatuse teha, aga see ei sobi igal aastal ja iga sündmuse puhul. Kinkekaart on täiesti lubatud siis, kui te teete töö juures kinke ja sa tõesti ei oska teisele midagi osta, sest te polegi nüüd teab mis suured tuttavad. Kui sa kinkekaardi aga oma kallimale või emale pihku pistad, siis on midagi väga mäda. Oma lähedasi peaks igaüks ikka piisavalt tundma, et ise korralik kink välja valida.

9. Alkohol
Saan aru küll, et sõbrannale veini- või glögipudeliga külla minna on lihtne ja see on ka täiesti lubatud. Siiski ei tasu aga Laua Viinaga kellegi jõulupeole sisse sadada, kui sa just Onu Heino pole. Alkoholiga on veel see jama, et sõbrale võid pudeli kanget alkoholi või kinkekarbi pitside/klaasidega viia, aga kunagi ei tea näiteks, mida sõbra naine selle peale ütleb. Vältida tuleks aga kuuspakke, sest õllega teise juurde minek sobib rohkem jalgpalli MM-i kui jõulude juurde. Isegi, kui su tuttav suur õllesõber on.

8. Ilu- ja hügieenitooted
Kui tegu pole just lemmiklõhna kinkekomplektiga või luksusliku tootega, siis tasub selle üle kõvasti järele mõelda. Dekoratiivkosmeetika on muidugi lubatud, kuid ka siin tasub rohkem kinkekomplektide poole kiigata, mitte üksiku huulepulga või ripsmetuši. Kellelgi pole lemmiklõhnaga ihupiima vastu midagi, aga täiesti tavalise dušigeeliga ei jäta sa endast just head muljet. Ainus, mis on hullem, on higivastane deodorant. Sel juhul võid sa lihtsalt saata kaardi kirjaga "sa haised".

7. Ise tehtud, hästi tehtud
Ei, selles pole midagi halba, kui sa jõulukingid ise meisterdad. See on iseenesest lausa tore ja loodussõbralik ja kõik muud jutud. Hapuks kisub asi aga siis, kui see kingitus läheb kellelegi, kes neist asjust just vaimustuses ei ole. Maiasmokast sõbrannale võib ju karbi trühvleid/komme meisterdada. Vanavanemad rõõmustavadkindlasti lastelaste meistriteoste üle. Küll aga ei tasu elu esimesi vilditud susse või kootud kindaid kinkida kellelegi, kes käsitööd eriti ei hinda. Või noh, esimesi ei tasu üldse kinkida, sest esimene vasikas läheb teadagi aia taha.

6. Kingipakkide kaunistustega üle kuhjamine
Kui kingisaaja kõigi paelte, kivikeste ja pärlite alt enam pakki ennast ei näe, siis tuleks sult kõik need
kulinad üldse ära võtta. Siin kehtib ütlus, et vähem on rohkem. Maitsekalt pakitud kingitused kuuse all on silmaga head vaadata ja pole karta, et liigne pael kingisaaja üles poob.

5. Kodumasinad
Kui su naine või tüdruksõber just ei saatnud jõuluvanale kirja, kus ta soovib uut triikrauda või mikserit, siis unusta see kohe ära. Muidugi, ta teeb hea näo pähe, aga sisimas kirub ta su maapõhja. Lemmiklõhn, spa pakett, ehted - need on täiesti aksepteeritavad alternatiivid igasugustele köögikombainidele ja piimavahustajatele ;)

4. Teise ringi mänguasjad
Ma saan väga hästi aru, et raskel ajal kalleid interaktiivseid mänguasju osta tundub mõttetu raharaiskamisena, aga lastele seda alati selgeks ei tee. Nad ootavad siiski midagi uut, mitte midagi kasutatut ja kriimustatut, mis võib halvimal juhul ka katki olla. Siin pole midagi imestada, igasuguseid pettureid leidub. Sellistel puhkudel tasub alati poest ja kallimalt osta, siis kehtib osadel mängudel/mänguasjadel ka garantii.

3. Riided
Tegelikult on riided täiesti aksepteeritav jõulukink. Pehmed pidžaamad või seksikas pesu ei jookse kunagi kellelgi mööda külgi alla. Küll aga on sokkide kinkimine problemaatiline. 5 paari sokke ei ole seksikas kink, see on midagi, mida igaüks ise endale ostab. Riiete puhul on veel üks oluline asi, mida alati teadma peab ja millega tuleb kindlasti arvestada. Nimelt ei tasu sul kunagi osta teisele riideid, kui sa teise suurust ei tea. Sa ei taha ju ometi, et kingitus väikseks jääb? Või siis hoopis suureks? Küllap saad ise ka aru, kumb variant siin hullem on :)

2. Pakkimata kink
See on isegi hullem kui kaunistustega üle kuhjatud kink. Tänapäeval on meil kõigil ju nii kiire, aga see pole mingi vabandus. Pealegi, mõnes poes pakitakse kink sinu eest. Mis veelgi toredam, kõik poed on täis ilusate piltide ja sangadega kotte. Neid on igas mõõdus, nii et peaks leiduma ka sobiv, kuhu sinu valitud kingitus ära mahub. Sul tuleb ainult asi kotti pista ja valmis.

1. Viimase hetke kink
Tavaliselt on aru saada, kui kingitus viimasel hetkel ostetud on. Tihtilugu juhtub, et see on midagi sellist, mis saaja iseloomu ja hobidega eriti ei sobigi. Targem on jõuluostud ikkagi natuke varem ära teha, mitte viimasel hetkel krabada seda, mis ette juhtub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar