pühapäev, 18. detsember 2011

Be a child at Christmas time...

Paras aeg jälle kümme asja ritta seada :)

1. Piparkoogid. Millal siis veel, kui mitte jõuluajal? Poes on igasuguseid erinevaid piparkooke, aga kõige paremad on ikkagi enda küpsetatud ja kaunistatud. Õige piparkoogitainas tehakse päev või paar varem valmis ning kooke küpsetatakse ikka koos pere või sõpradega, oleneb inimese enda eelistustest.

2. Jõululaulud. Ma arvan, et praeguseks oleme jõuludele nii lähedale jõudnud, et võib neid kuulama hakata küll. Veab neil, kel siiamaani on õnnestunud jõulumuusikast eemale hoida, sest liiga palju head asja ajab südame pahaks ning jõululaupäeval ning -pühadel ei taha sellest enam isegi mõelda. Õnneks on mul sel aastal vedanud, nii et saan nüüd rahus vaikselt end jõulude lainele viia. Klassikaliste esitajate kõrval on minu playlistis ka Puppini Sisters ja isegi Lady Gaga. Usun, et mõni leiab endale lemmiku Michael Bublé või Scott Weilandi uuest jõulualbumist. Ei imestaks ka selle üle, kui eeliimasena mainitu kontserdipiletid nii mõnegi kuuse alla oma tee leiaksid.

3. Maiustused. Täna sööme kommi, homme sööme kommi... Advendikalendrist saab väikese šokolaadi, päkapikk toob midagi magusat sussi sisse, koolis antakse head ja paremat, mõni saab emme-issi töökohast kommikoti. Miks mitte poest ostetud kommikarbi asemel ise mõni maius valmistada? Retsepte leiab igast jõuluraamatust, laiast Internetist või naabrinaise käest. Nendega saab külalisi kostitada või siis ilusasse karpi panduna kellelegi kinkida.

4. Jõulumakaronid. Selveris nägin toredaid lastemakarone. Pakis on tähed, kuused ja isegi jõuluvanad. Ausalt öeldes on tegu ikkagi üsna kallite makaronidega. Samas ei tea ma, kui odavaid või kalleid mu lugejad muidu söövad. Lastele meeldivad makaronid, nii et enne jõule sobivad need vigurid väga hästi lauale panna. Samas, keegi ei keela külalistele just nendega tehtud makaronisalatit pakkuda.

5. Kuum siider. Glögi kõrval on mõnusaks kuumaks talvejoogiks loomulikult vürtsidega siider. Laisematele on asi aga väga lihtsaks tehtud, nimelt sobib Kiss Winter Apple ideaalselt kuumutamiseks. Keegi ei keela vürtsikat õunasiidrit ka külmalt juua, aga kuumast peast on ta minu arvates mitu korda parem. Soovitan natuke suhkrut lisada, sest muidu tõmbab mõnel joojal suu krimpsu.

6. Päkapikumütsid pole sugugi ainult laste pärusmaa, ka täiskasvanud võivad selle hooajakohase aksessuaariga ringi käia. Muidugi, nii mõnigi vaatab viltu, aga rohkem on neid, kelle näole see punane mütsike naeratuse või vähemalt muige toob.

7. Lumehelbed. Kuna lumega on meil kitsas, tuleb ise helbeid teha. Neid võib heegeldada, paberist meisterdada, joonistada või hoopiski Internetis teha.

8. Mandariinid. Ma arvan, et sellest saab igaüks ise aru.

9. Litrid, kristallid ja muu sädelev. Ehime kuuski ja ehime ennast. Just praegu on aeg, mil võime särada ja sädeleda. Kes kuusega võistelda ei taha, võib uue aasta saabudes ilutulestikuga võistelda. Sädelev kampsun, litriega top, kivikestega küüned - kõik on lubatud.

10. Õhtused jalutuskäigud. Just õhtuti on kõige toredam jõuluajal ringi liikuda, sest siis on kõik tuledesäras. Majade akendel on advendiküünlad, rõduservadel ja puudel on lambid. Kuna meil läheb üsna vara pimedaks, siis ei ole vaja hiliseid jalutuskäike karta, ka normaalsel ajal saab õige tunde kätte.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar